Spring naar content

Uitleg gebruik

Dit woordenboek geeft u uitleg over alle functies die u op deze site kunt gebruiken.

Mail

Persoonlijke mailbox
In verband met uw privacy heeft u op Mijn Trefpunt een persoonlijke mailbox, zodat niemand uw privé e-mailadres kan zien.

Mailen
Het verzenden van berichten via internet van de ene naar de andere computer. U kunt via uw persoonlijke mailbox anoniem berichten versturen naar andere deelnemers van de site. De verzender en de ontvanger hoeven niet tegelijkertijd online te zijn.

Postvak in
Hier ziet u alle berichten die u het afgelopen jaar heeft ontvangen. U kunt berichten eventueel zelf wissen. Berichten ouder dan één jaar worden automatisch uit uw postbus verwijderd.

Postvak uit
Hier ziet u alle berichten die u het afgelopen jaar heeft verzonden. U kunt berichten eventueel zelf wissen. Berichten ouder dan één jaar worden automatisch uit uw postbus verwijderd.

Nieuw bericht
In dit scherm schrijft en verzendt u berichten of reageert u op een ontvangen mail.

Mail lezen
Klik op het onderwerp van het ontvangen e-mailbericht om de mail te lezen. Klik op reageer om het e-mailbericht te beantwoorden.

E-mail versturen
Om iemand een e-mail te sturen moet u hem/haar eerst in uw favorietenlijst zetten. Vanuit de profielbeschrijving van de betreffende deelnemer kunt u hem/haar favoriet maken of direct een mail sturen.

Doorsturen
U kunt ontvangen mail doorsturen naar uw privé e-mailadres.

Email verwijderen
U kunt emails verwijderen door in de kolom status in het vakje achter "gelezen" een vinkje te zetten en vervolgens onderin deze kolom op de knop verwijderen te klikken.

Verstuur een e-card
Met deze functie kunt u een kaart sturen naar andere deelnemers. Er zijn 4 standaard kaarten en een kaart waar u een eigen foto in kan plaatsen. 

Mijn Matches

Matches
Deelnemers die passen bij wat u in het profiel ‘Ik zoek' heeft aangegeven worden als een match gepresenteerd. Het percentage geeft aan in welke mate de deelnemer met u ‘matcht', dus in hoeverre zijn of haar profiel overeenkomt met uw voorkeuren.

Nieuwe matches
Deelnemers die zich sinds uw laatste bezoek op de site hebben ingeschreven en met uw profiel (‘Ik zoek') matchen.

Alle matches
Alle deelnemers die sinds uw inschrijving overeenkomsten hebben met uw voorkeuren in uw profiel (‘Ik zoek').

Nu online
Met deelnemers die online zijn kunt u chatten. Hier krijgt u een overzicht van al uw matches die online zijn.

Mijn adresboek

Favorieten
Deelnemers met wie u nu of in de toekomst contact wilt zoeken, kunt u toevoegen aan uw favorietenlijst. Zijn/haar naam staat dan standaard in uw mailbox als u een nieuw bericht opstelt. In het vakje bij ‘ontvanger' is de favoriet dan gemakkelijk te selecteren. U maakt een deelnemer tot favoriet door in zijn of haar profiel te klikken op ‘In favorietenlijst'.

Favorieten verwijderen
Zowel via de favorietenlijst in ‘Mijn adresboek' als via het profiel van de betreffende deelnemer kunt u iemand uit de favorietenlijst verwijderen.

Geblokkeerd
Deelnemers met wie u geen contact (meer) wilt hebben, kunt u blokkeren. Zij kunnen uw profiel dan niet meer vinden. U blokkeert een deelnemer door in zijn/haar profiel op de knop ‘Blokkeer' te klikken. Deelnemers die u heeft geblokkeerd vindt u terug in ‘Mijn adresboek' onder ‘Lijst blokkeringen'. De geblokkeerde kan niet zien dat hij/zij door u geblokkeerd is.

Deblokkeren
In het menu ‘Mijn adresboek' vindt u onder de knop ‘geblokkeerd' de personen die u hebt geblokkeerd. Als u deze blokkering wilt opheffen, kunt u kiezen voor een ‘deblokkering'. Klik hiervoor op de naam om het profiel te openen en klik op ‘Deblokkeren'.

Mijn profiel

Bekijken
Met de knop bekijken kunt u uw eigen profiel bekijken, zoals ook anderen dit zien. Bent u niet helemaal tevreden, dan kunt u onderaan op ‘Profiel wijzigen' klikken en uw tekst aanpassen. Bent u tevreden dan klikt u op ‘Profiel opslaan'. Het is ook mogelijk uw profiel te printen.

Wijzigen
Via ‘Mijn profiel' kunt u uw profiel wijzigen. U krijgt een overzicht van alle profielen die u in kunt vullen. Achter elk profiel staat ‘wijzigen' en ‘verwijderen' of ‘aanmelden' als u dat profiel nog niet heeft ingevuld.

Verbergen
Verberg uw profiel als u een periode weinig tijd heeft of met vakantie bent. Andere deelnemers kunnen u dan ook niet meer mailen. Op deze manier kunt u voorkomen dat men tevergeefs wacht op een antwoord per e-mail van u. U kunt uw profiel verbergen door in het menu ‘Mijn profiel' op ‘Mijn instellingen' te klikken.

Zichtbaar maken
Een verborgen profiel kunt u iedere keer als u inlogt weer zichtbaar maken door op het woord ‘zichtbaar' te klikken. Deze functie vindt u ook in het menu ‘Mijn profiel' onder 'Mijn instellingen'.

Foto's plaatsen
U maakt uw profiel persoonlijker door foto's erbij te plaatsen. Onder de knop 'Foto's plaatsen' in het menu 'Mijn profiel' kunt u twee foto's plaatsen die in uw eigen computerbestand zitten. U kunt hiervoor alleen GIF-, JPG- en PNG-bestanden gebruiken. De foto wordt binnen twee werkdagen, na acceptatie door het Mijn Trefpunt-team, zichtbaar gemaakt voor alle deelnemers. Foto's van seksuele, commerciële of provocerende aard worden geweigerd.

Uitschrijven
Uitschrijven betekent dat u zich definitief afmeldt bij Mijn Trefpunt. U kunt dit doen door in ‘Mijn profiel' op de knop ‘Mijn instellingen' te klikken, er opent dan een pagina met alle informatie over uw instellingen en de knop "uitschrijven". Met een klik op deze knop wordt u direct uit het systeem verwijderd. Als u op een later moment weer wilt deelnemen, zult u een nieuw profiel moeten invullen. Bij uitschrijven worden alle e-mails die zijn verstuurd ook verwijderd bij de deelnemers die een mail van u hebben ontvangen.

Zoeken

Snel
Door te kiezen voor ‘Snel zoeken' kunt u op leeftijd en/of provincie en/of activiteit zoeken in alle profielen.

Nieuwe deelnemers
Via zoeken op nieuwe deelnemers kunt u per activiteitenprofiel bekijken welke deelnemers zich de afgelopen week, 2 weken of 3 weken hebben ingeschreven.

Op naam
Zoeken op naam stelt u in staat om deelnemers, op naam te achterhalen, ook als u de exacte naam bent vergeten. U kunt één of meerdere letters van de naam intikken de computer geeft dan een lijst met namen die met de betreffende letter(s) beginnen.

Op trefwoord
Zoekt u een deelnemer met een speciale hobby of interesse die niet in de standaardantwoorden is opgenomen? Dan kunt u gebruik maken van zoeken op ‘trefwoord'. Met zoeken op trefwoord kijkt het systeem ook of het door u opgegeven trefwoord in de beschrijving die men in eigen woorden heeft gegeven voorkomt.

Vandaag jarig
Bij inschrijving moet u uw geboortedatum vermelden. Uw geboortedatum wordt gebruikt bij de knop "Vandaag jarig".

Clubs

Club
Een groep deelnemers die vanuit dezelfde interesse informatie uitwisselt en activiteiten onderneemt.

Mijn clubprofiel
Overzicht van de clubs die u heeft opgericht en/of waarbij u zich heeft aangemeld. Als u de club wilt wijzigen of uw deelname wilt stopzetten, kunt u dat hier aangeven.

Een club starten
Een club oprichten over uw eigen interessegebied en gebaseerd op uw eigen voorwaarden kan via ‘een club starten'. Met het startformulier beschrijft u de soort club, wat u ervan verwacht, voor welke mensen de club bedoeld is, hoeveel deelnemers u minimaal en maximaal in de club wilt hebben en wanneer de club vermoedelijk van start gaat.

Aanmelden bij een club
Via de knop ‘aanmelden bij een club' krijgt u een overzicht van alle clubs in oprichting per provincie. De lijst bevat alleen de clubs die nog openstaan voor nieuwe deelnemers. Klik op een club en u leest meer informatie over de opzet en inhoud van de club. Ook kunt u zich direct aanmelden of meer informatie vragen aan de initiatiefnemer.

Uitloggen

Het is belangrijk dat u de knop "Uitloggen" gebruikt als u Mijn Trefpunt wilt verlaten. Gebruikt u deze knop niet dan lijkt u voor de andere deelnemers nog online. Iemand kan u dan een verzoek doen om te chatten, terwijl u dat niet meer kunt zien. Dat is vervelend voor de deelnemer die met u wil chatten.